10 anys PaD Panel de Desigualtats Socials
Inici > Materials didàctics

Materials didàctics

No et perdis el vídeo de presentació de les Guies!

“Coneix les guies didàctiques per treballar a l'aula com és la societat catalana avui”

Com som? Materials didàctics per comprendre la societat catalana actual

La Fundació Jaume Bofill, a partir de les anàlisis del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD), posa a disposició de les escoles, instituts i altres agents educatius (temps de lleure, voluntariat social,..) una sèrie de materials didàctics per treballar com és la societat catalana d’avui, fent èmfasi en les seves desigualtats socials.

Objectius

• Fomentar el debat a les aules sobre diferents aspectes de la societat catalana actual.
• Proporcionar eines per reflexionar sobre les desigualtats socials i les condicions de vida a Catalunya.
• Introduir, a partir de l’exemple del PaD, els mètodes d’investigació de les ciències socials com a eina per analitzar la realitat social.
• Contribuir a divulgar el coneixement científic generat a través del PaD, convertint-lo en coneixement socialment útil.

La proposta didàctica

La proposta didàctica gira entorn als materials divulgatius elaborats en motiu dels 10 anys del PaD “Trajectòries i canvi social a Catalunya. 10 anys, 10 debats”. Cada vídeo està acompanyat d’una Proposta didàctica , un Quadern del docent i un Quadern de l’alumne, amb propostes d’activitats i materials de suport per treballar cada un dels temes:

1. Classes socials
2. Educació
3. Pobresa
4. Treball
5. Treball domèstic i familiar
6. Habitatge
7. Joventut i emancipació
8. Formació de parella
9. Models de convivència
10. Usos lingüístics


La proposta es basa en un principi de flexibilitat, de manera que les activitats que es proposen a partir del visionat del vídeo poden tenir una durada d’entre 1 i 3 sessions d’una hora, podent realitzar-se totes les activitats o només una part.

Els materials van acompanyats d’una Guia Didàctica General, que recull l’enfocament metodològic proposat i es dóna pautes bàsiques per a la utilització dels materials a l’aula.

Les autores d’aquestes guies didàctiques ofereixen, a través de Xarxa Consultors, la possibilitat de formar a professors i interessats sobre els continguts i l’ús dels materials.

 

Imatge
Documents relacionats:

Guies Didactiques PaD