10 anys PaD Panel de Desigualtats Socials
Inici > L'enquesta PaD > Vols treballar amb les dades del PaD?

Vols treballar amb les dades del PaD?

Si busques dades per fer una recerca acadèmica, pràctiques amb els teus alumnes, la teva tesina de màster, una recerca de doctorat o qualsevol altre tipus d’activitat que impliqui anàlisi quantitativa, el PaD t’interessa!

No t’oblidis que tenim uns materials didàctics pensats per treballar amb estudiants de secundària. Fes-hi una ullada!

També pots mirar-te l’informe breu de resultats de la sèrie 2001-2012, amb informació sobre mostra disponible, en aquest enllaç.

Les dades del PaD són d’accés gratuït, presentant un projecte d’anàlisi i/o ús. Tenim disponibles les matrius de dades de les onze onades (anys 2001/2002 a 2012), així com diverses matrius longitudinals, dues individuals i dues de llar.

Si el que vols són les matrius de dades, t’aconsellem que et miris alguns documents per assegurar que els continguts que oferim s’ajusten al que estàs buscant. Mira-te’ls per aquest ordre:

- Manual d’ús. Aquí hi trobaràs informació general sobre l’enquesta, el disseny de la mostra i com s’organitzen les matrius de dades.

- Síntesi de continguts. En aquest document hi podràs veure, per temes, quins continguts han aparegut en cada una de les edicions de l’enquesta. Tret del cos principal del qüestionari, hi ha blocs temàtics que no han aparegut a totes les onades, comprova en quines onades hi ha la informació que t’interessa.

- Informe longitudinal de continguts. Un cop hagis localitzat la temàtica i l’onada o les onades en les que hi ha dades, aquest document et permet anar més al detall i veure quines variables hi ha de cada tema concret.

Ara ja has pogut veure si el PaD pot oferir-te allò que et cal. Tot i això, si vols informació encara més detallada, també pots consultar:

- Els qüestionaris. Aquí hi pots consultar com es van fer les preguntes, en quin ordre i amb quins codis de resposta.No t’oblidis de localitzar, a l’informe Longitudinal de continguts, quina onada et fa falta.

-Els llibres de codis. Hi ha el contingut concret de cada una de les matrius que oferim i inclouen informació sobre el nombre d’observacions que té cada variable i la presència de valors perduts (no sap i no contesta). Hi ha els longitudinals individuals, els longitudinals de llar, i els transversals (onada per onada) tant individuals com de llar .

-També t'aconsellem la consulta de l'apartat d'altres publicacions, en el que hi ha diferents documents sobre les dades del PaD, com l'informe sobre la generació de les variables de trajectòries educatives.

Si ja has pres la decisió de treballar amb les dades del PaD, el procés de cessió de les matrius és ràpid i senzill.

1. Omple el formulari de sol·licitud de dades
2. Envia’l per correu electrònic a lmorato@bofill.cat
3. Ens pocs dies ens posarem en contacte amb tu, després de valorar la teva sol·licitud.
4. Si la cessió es pot dur a terme, haurem de signar un contracte de cessió de dades i et donarem les matrius de dades en pocs dies.

No t’oblidis que per qualsevol consulta, estem a la teva disposició.

Posa’t en contacte amb Laura Morató lmorato@bofill.cat